Om Maiken Bjerg

Født i 1969 og har 3 børn som er henholdsvis 27, 24 og 20 år. Jeg har i mange år haft en interesse indenfor området tilknytning og relationer, og chok og traumer.

I 1996 blev jeg færdig som cand. Phil i musikterapi, og har blandt andet arbejdet 10 år med børnemusikterapi i Århus Amt  indenfor områderne kronisk sygdom, udviklingsforstyrrelser, autisme spektrum forstyrrelser, og børn med reaktiv tilknytningsforstyrrelse.

I 2006 begyndte jeg på uddannelsen til SE-terapeut (Peter Levines uddannelse om chok og traumer), som blev et vendepunkt i min måde at arbejde på.

I 2007 startede jeg som selvstændig og har siden da taget imod voksne og børn i min klinik og primært arbejdet med SE-terapi og samtale med fokus på at forløse reaktioner som sidder fastfrosset i kroppen.

2008-2010 var jeg deltidsansat på Hospice Djursland som musikterapeut med speciale i traumearbejde, her arbejdede jeg med patienter og pårørende omkring temaer som angst, smertelindring, sorg, eksistentielle temaer og traumer i forbindelse med sygdom, operationer og behandling.

Jeg har siden 2009 været tilknyttet SE-uddannelsen i Danmark som assistent, og er fungerende uddannelsesterapeut på alle niveauer. Jeg har taget flere ekstra uddannelser i tilknytning til SE-uddannelsen, b.la. NARM-UDDANNELSEN V. Larry Heller og Diane Poole Hellers uddannelse om traumer og tilknytning,

I 2019 tog jeg første år af uddannelsen til ISTDP ved. Bjarne Thannel og Jon Frederickson (USA), en uddannelse der handler om forbindelsen mellem tilknytning, traumer og de overlevelsesmønstre vi danner for at beskytte os mod følelsesmæssig smerte.

Jeg har et stort fagligt netværk i både ind- og udland og vægter udveksling med andre kollegaer højt.

Til daglig arbejder jeg i klinikken Psykoterapi Aarhus, og har et godt samarbejde med mine kollegaer, læs mere på www.psykoterapiaarhus.dk